10 najboljih prirodnih lekova za prostatu

semenke-bundeve-orah

SEMENKE BUNDEVE ZA PROSTATU

Narodna medicina preporučuje seme bundeve kao delotvoran lek protiv uvećane prostate. Aminokiseline u ovim semenkama, kao što su alanin, glicin i glutaminska kiselina, zadužene su za smanjenje glavnih simptoma ovog zdravstvenog poremećaja. Deluju jednako dobro kao medikamenti bazirani na čistim aminokiselinama. Takođe su i bogat izvor vitamina. Što više stoje, nutritivna vrednost semenki bundeve raste.

Očistite jednu šaku semena bundeve od ljuske. Prelijte ga sa 500ml ključale vode. Ostavite da se potpuno ohladi. Procedite i konzumirajte. To je količina čaja koju možete popiti tokom jednog dana.

KOPRIVA ZA PROSTATU

Lišće koprive, u dodiru sa kožom, može izazvati osećaj bola i pečenja, ali ima svoje prednosti kod lečenja prostate. Bogata je masnim kiselinama koje smanjuju intezitet upalu i otok prostate. Kao i listovi, može se koristiti i koren biljke. Ublažava simptome koji se pojavljuju u okviru urinarnog trakta, a prouzrokovani su uvećanom postatom. Poboljšava protok urina i smanjuje zapreminu preostale mokraće.

Jednu kašiku sušennih listova koprive sipajte u 2,5dl vrele vode. Sklonite tečnost sa vatre, pustite da odstoji 10 minuta, pa pijte. Konzumirati 2-3 puta dnevno.

BOSILJAK ZA PROSTATU

Dobro smo upoznati sa lekovitim svojstvima bosiljka. U ovom slučaju, olakšava simptome pri tretiranju uvećane prostate. Konzumiranjem bosiljka sprečava se razvoj raka prostate. Protivupalni karakter ove biljke deluje na otečenu prostatu. Koristite ovu biljku kao začin ili pijte manje količine soka od svežeg bosiljka.

Konzumirajte jednu ili dve kašičice soka od bosiljka dnevno za dobre rezultate.

SUSAM ZA PROSTATU

Susam nije samo ukras na hlebu i pecivu. Uključivanjem semena susama u deo vaše terapije, odabraćete jedan od najboljih prirodnih lekova za prevenciju tumora prostate. Njihovo blagotvorno dejstvo utiče i na upalu ovog organa. Osim toga, susam je i bogat gvožđem. 25g dnevnog unosa ovih semenki zadovoljiće Vaše dnevne potrebe za ovim elementom.

Potopiti u mlaku vodu semenke susama i ostaviti ih tako preko noći. Procedite ih i sažvaćite ujutru pre obroka.

JABUKOVO SIRĆE ZA PROSTATU

Čisto, organsko i nefiltrirano jabukovo sirće dosta pomaže kod otečene prostate. Jeftino je, ali pruža vrhunsku detoksikaciju. Sprečava javljanje komplikacija zbog poremećenog rada prostate, poput infekcija urinarnog trakta. Jabukovo sirće ima odlična antitumorska svojstva, koja služe da zaštite i prostatu od ove zloćudne bolesti. Prevencija je najbolji tretman, što ovaj tip sirćeta dokazuje.

Dodaje u toplu kupku šolju jabukovog sirćeta. Boravite unutar nje od 15-20 minuta. Ponavljajte više puta u toku nedelje.

PARADAJZ ZA PROSTATU

Paradajz je pun likopena, koji olakšava simptome benigne upale prostate. Likopen iz paradajza smanjuje antigene, koji su inače vezani za zapaljenje ovog organa. Smanjuje uvećanu prostatu. Tako se ublažava i pritisak na bešiku. Čest odlazak u toalet može veoma brzo postati prošlost, ako unosite u sebe dosta paradajza.

Ovaj crveni plod uključite u Vašu redovnu ishranu. Konzumirajte ga u svežem obliku ili prerađen, bez veštačkih aditiva, kao pire, sok ili sos.

TIKVICE ZA PROSTATU

Tamnozelene tikvice, slične krastavcima, bogate su brojnim nutrijentima. Pored toga, blagotvorno deluju i na prostatu. Fitonutrijenti iz tikvica, posebno mladih, eliminišu simptome uvećane prostate. Imaju protivupalno dejstvo i olakšavaju izbacivanje urina. Takođe, hrane organizam neophodnim, lako svarljivim vlaknima.

Oprati jednu tikvicu i samleti je u blenderu. Ne skidajte koru pre ubacivanja u blender. Samlevenoj tikvici dodajte 2dl mleka i kuvajte smešu pola sata na tihoj vatri. Dobićete gustu masu. Pojedite dok je još toplo, pa ponavljajte postupak svakodnevno naredne dve nedelje.

MALA MLEČIKA ZA PROSTATU

Da bi lečili prostatu malom mlečikom, možete koristiti listove, stabljiku i cvetove biljke. Njihovim konzumiranjem u raznim oblicima upala i uvećanje prostate će brzo nestati. Učestalo i otežano izmokravanje će iščeznuti. Mala mlečika pozitivno deluje i na bubrege, bešiku i mokraćne puteve. Sadrži flavonoide, tantine, fitosterole, koji su od koristi prilikom lečenja svih ovih organa.

Kašiku male mlečike prelijte šoljom ključale vode. Poklopiti i ostaviti da stoji narednih 15 minuta. Procediti čaj i piti ga jednom ujutru i jednom uveče.

POLEN ZA PROSTATU

Uspešno leči uvećanu i otečenu prostatu. Prekida rast i razvoj ćelija prostate i samim tim i njen rast. Sprečava formiraje tumora kod ovog organa. Odlično leči i infekcije urinarnog trakta, pogotovo one prouzrokovane ešerihijom. Pre upotrebe, oslobodite polen od zrnaste opne, jer ako to ne učinite, teško ćete ga svariti i neće biti iskorišćen do kraja.

Uzimajte 15g polena svaki dan. Podelite ovu dozi na pola, pa jednu polovinu uzimajte ujutru, a drugu uveče.

BRUSNICA ZA PROSTATU

Ove rumene bobice uspešno uklanjaju simptome obolele prostate i olakšavaju njen oporavak. Bogate su vitaminima C i A, ali i flavonoidima. Koriste se i za lečenje i prevenciju delovanja bakterija i stvaranje infekcija u urinarnom traktu. Jača imunitet organizma. Jedite sveže plodove, pijte organski proizveden sok ili čaj.

Potopiti kašičicu sveže brusnice u 200ml ključale vode. Ostaviti da stoji desetak minuta. Popiti dok je još vruće. Pijte ovaj čaj tri puta dnevno nakom jela.