Kako pravilno koristiti Kerastase proizvode za postizanje najboljih rezultata: Upotreba i redosled proizvoda za optimalnu negu kose

zena-kosa-priroda

Upotreba i redosled proizvoda igraju ključnu ulogu u postizanju optimalne nege kose. U narednim redovima, otkrićete najbolje tehnike i savete koje možete primeniti prilikom korišćenja Kerastase vrhunskih proizvoda. Bez obzira na to da li želite da poboljšate hidrataciju, jačinu ili sjaj kose, saznaćete kako da pravilno prilagodite svoju rutinu nege kose kako biste postigli najbolje moguće rezultate.

Kerastase proizvode možete kupiti na nekoliko mesta u Srbiji. Jedna opcija je da ih kupite u frizerksim salonima ili možete pronaći Kerastase proizvode u onlajn prodavnicama. Ove prodavnice imaju širok izbor Kerastase proizvoda za negu kose.

Opšte informacije o Kerastase proizvodima

Kerastase je poznati brend za negu kose koji ima široku paletu proizvoda namenjenih različitim tipovima kose i različitim potrebama. Njihovi proizvodi su visokokvalitetni i formulisani sa najnovijim tehnologijama i sastojcima koji pomažu u nezi zdrave, lepe i sjajne kose.

Brend Kerastase nudi šampone, regeneratore, maske, losione, serume, ulja, termičke proizvode, sprejeve i mnoge druge proizvode koji se koriste za kompletnu negu kose. Svaki od ovih proizvoda ima specifičnu svrhu i formulisan je sa sastojcima koji će pružiti odgovarajuću negu i zaštitu vaše kose.

Kako odabrati prave Kerastase proizvode za svoju kosu

Kod odabira pravih Kerastase proizvoda za vašu kosu, važno je uzeti u obzir vaš tip kose i specifične potrebe koje imate. Brend nudi proizvode za suvu kosu, oštećenu kosu, masnu kosu, tanku kosu, kao i za problematično vlasište. Ako niste sigurni koji proizvodi odgovaraju vašem tipu kose, najbolje je da se posavetujete sa frizerom ili stručnjakom koji će vam pomoći da odaberete prave proizvode.

Kako pravilno oprati kosu

Da biste postigli najbolje rezultate prilikom pranja kose Kerastase šamponom, važno je da sledite određene korake.

Koristite odgovarajući šampon za svoj tip kose

Kerastase nudi širok izbor šampona koji su formulisani za različite tipove kose. Važno je koristiti šampon koji je namenjen vašem tipu kose kako biste postigli najbolje rezultate. Na primer, ako imate suvu kosu, trebali biste koristiti hidratantni šampon koji će hidrirati vašu kosu i vratiti joj sjaj.

Temperatura vode i količina šampona

Prilikom pranja kose, važno je koristiti mlaku ili hladnu vodu, jer vruća voda može isušiti kosu i vlasište. Takođe, trebali biste koristiti odgovarajuću količinu šampona, obično veličine novčića, i blago ga umasirati u kosu i vlasište.

Masaža vlasišta

Nakon nanošenja šampona, važno je masirati vlasište kako biste poboljšali cirkulaciju krvi i olakšali uklanjanje prljavštine i masnoće. Ovo će takođe pomoći u stimulaciji rasta zdrave kose. Masažu vlasišta možete obaviti prstima ili koristiti poseban četkicom za masažu.

Temeljno ispiranje

Kada završite sa pranjem kose, važno je temeljno isprati šampon kako ne bi ostao na kosi i vlasištu. Preporučuje se da  pažljivo isprate kosu kako biste uklonili sve ostatke šampona.

Kako pravilno koristiti regenerator ili masku za kosu

Regeneratori i maske za kosu su proizvodi koji pomažu u hidriranju, omekšavanju i rekonstrukciji kose. Evo nekoliko koraka za pravilno korišćenje ovih proizvoda:

Nanesite pravi proizvod za svoj tip kose

Kerastase nudi različite vrste regeneratora i maski za različite tipove kose. Važno je odabrati proizvod koji odgovara vašem tipu kose kako bi pružio maksimalnu korist. Na primer, ako imate oštećenu kosu, trebali biste koristiti regenerator ili masku koja je formulisana za regeneraciju i obnavljanje kose.

Određivanje količine proizvoda

Količina regeneratora ili maske koju treba koristiti zavisi od dužine i gustine kose. Uzmite malu količinu proizvoda i ravnomerno je raspodelite kroz kosu. Važno je izbeći nanošenje previše proizvoda jer to može učiniti kosu teškom i masnom.

Ravnomerna raspodela kroz kosu

Nanesite regenerator ili masku počevši od krajeva kose i postupno se penjite ka korenu. Ravnomerno rasporedite proizvod kroz kosu kako bi svi delovi bili pokriveni.

Vreme stajanja

Nakon nanošenja regeneratora ili maske, važno je ostaviti ih da deluju na kosi prema uputstvima na pakovanju. Ovo vreme stajanja omogućiće proizvodima da duboko prodru u kosu i pruže maksimalnu negu.

Temeljito ispiranje

Nakon što proizvod ostane na kosi određeno vreme, temeljito isperite kosu kako biste uklonili sve ostatke regeneratora ili maske. Ovo će osigurati da kosa ostane mekana i glatka, bez ikakvih ostataka proizvoda.

Kako pravilno koristiti losione ili serume za kosu

Losioni i serumi za kosu su proizvodi koji se koriste za dodatnu negu kose i zaštiti od oštećenja. Evo nekoliko koraka za pravilno korišćenje ovih proizvoda:

Primeren izbor proizvoda za svoj tip kose

Kada birate losion ili serum za kosu, važno je odabrati proizvod koji je namenjen vašem tipu kose. Na primer, ako imate suvu kosu, trebali biste odabrati hidratantni losion koji će vam pomoći da hidrirate i umirite kosu.

Pravilna količina za primenu

Kako biste postigli najbolje rezultate, koristite malu količinu losiona ili seruma. Nanesite ga na dlanove i pažljivo ga rasporedite kroz kosu, fokusirajući se na krajeve i delove koji su najviše oštećeni.

Pravilna aplikacija na kosu

Nanesite losion ili serum na čistu, suvu ili blago vlažnu kosu. Rasporedite proizvod ravnomerno kroz kosu, izbegavajući preterano nanošenje na koren.

Ravnomerno raspoređivanje

Kada nanosite losion ili serum na kosu, važno je ravnomerno ga rasporediti kako bi svi delovi kose bili pokriveni. Možete koristiti češalj ili prste kako biste osigurali ravnomernu distribuciju proizvoda.

Ne ispirati nakon nanošenja

Jedna od prednosti losiona i seruma za kosu je ta što se ne ispiraju nakon nanošenja. Ostavite proizvod na kosi kako bi mogao delovati i pružiti zaštitu i negu tokom celog dana.

Kako pravilno koristiti ulja za kosu

Ulja za kosu su izuzetno korisni proizvodi koji pomažu u hidrataciji, obnovi i zaštiti kose. Evo nekoliko koraka za pravilno korišćenje ulja za kosu:

Odaberite adekvatno ulje za svoju kosu

Kerastase nudi različite vrste ulja koja su formulisana za različite potrebe kose. Važno je odabrati ulje koje je namenjeno vašem tipu kose i stanju kose. Na primer, ako imate beživotnu kosu, možete koristiti ulje koje će joj dati sjaj i vitalnost.

Pravilna količina za upotrebu

Količina ulja koju treba koristiti zavisi od dužine i gustine kose. Uzmite malu količinu ulja i ravnomerno je rasporedite kroz kosu, posebno se fokusirajući na vrhove kose.

Pružanje ravnomerne pokrivenosti kose

Rasporedite ulje ravnomerno kroz kosu kako bi svaki pramen bio pokriven. Izbegavajte nanošenje ulja na koren kose, jer to može dovesti do preterane masnoće.

Ne ispirati

Jedna od prednosti ulja za kosu je ta što se ne ispiraju nakon nanošenja. Ostavite ulje na kosi kako bi delovalo i pružilo dugotrajnu hidrataciju i zaštitu.

Kako pravilno koristiti termičke proizvode

Termički proizvodi kao što su toplotne zaštitne sprejevi i ulja koriste se za zaštitu kose od toplote uzrokovane fenom, peglom ili figarom. Evo nekoliko koraka za pravilno korišćenje termičkih proizvoda:

Odabir odgovarajućeg termičkog proizvoda

Kerastase nudi različite vrste termičkih proizvoda koji su formulisani za zaštitu kose od različitih toplotnih izvora. Važno je odabrati proizvod koji je kompatibilan sa stilizatorom koji koristite kako bi pružio optimalnu zaštitu.

Pravilna količina proizvoda

Uzmite malu količinu termičkog proizvoda i ravnomerno je rasporedite kroz kosu. Ovo će osigurati ravnomernu pokrivenost i zaštitu svakog pramena kose.

Pravilna primena na kosu

Nanesite termički proizvod na kosu pre upotrebe stilizatora ili toplotnog alata. Ravnomerno ga rasporedite kroz kosu fokusirajući se na delove koji su najviše izloženi toploti.

Kako pravilno koristiti sprejeve za kosu

Sprejevi za kosu su proizvodi koji se koriste za oblikovanje i fiksiranje kose. Evo nekoliko koraka za pravilno korišćenje sprejeva za kosu:

Izbor pravog spreja za kosu

Kerastase nudi različite vrste sprejeva koji su formulisani za različite potrebe kose. Na primer, ako želite da dobijete dodatni volumen, možete koristiti sprej za volumen koji će dodati punoću vašoj kosi.

Pravilna količina za upotrebu

Količina spreja za kosu koju treba koristiti zavisi od željenog stila i gustoće kose. Uzmite malu količinu spreja i ravnomerno ga raspršite preko kose, držeći bočicu na odgovarajućoj udaljenosti.

Pravilna aplikacija

Prilikom nanošenja spreja za kosu, važno je držati bočicu u uspravnom položaju i ravnomerno ga raspršiti po kosi. Izbegavajte preterano nanošenje na jednom mestu kako biste izbegli slepljivanje kose.

Raspoređivanje po kosi

Rasporedite sprej ravnomerno kroz kosu kako biste postigli ravnomernu pokrivenost. Možete koristiti češalj ili prste kako biste osigurali ravnomernu distribuciju proizvoda.

Kako pravilno stilizovati kosu nakon upotrebe Kerastase proizvoda

Kada koristite Kerastase proizvode za negu kose, važno je znati kako pravilno stilizovati kosu kako biste postigli željeni izgled. Evo nekoliko koraka za pravilno stilizovanje kose:

Odabir pravih alata za stilizovanje

Prilikom odabira alata za stilizovanje kose, važno je uzeti u obzir željeni stil i tip kose. Na primer, ako želite ravnu kosu, možete koristiti peglu za ravnanje kose, dok za dodavanje volumena možete koristiti fen i okruglu četku.

Pravilan redosled korišćenja alata

Kada stilizujete kosu, važno je pridržavati se pravilnog redosleda korišćenja alata. Na primer, ako koristite figaro ili peglu za kovrdžanje, prvo biste trebali upotrebiti termički proizvod za zaštitu kose od toplote, a zatim koristiti alat za stilizovanje.

Pravilno oblikovanje kose

Prilikom stilizovanja kose, važno je imati strpljenja i koristiti odgovarajuće tehnike oblikovanja. Možete koristiti češalj ili četku kako biste oblikovali kosu, koristiti fiksacione proizvode za dodatnu postojanost i završiti stil kose sa sprejem kako bi ostao na mestu tokom celog dana.

Dodatni saveti za bolje rezultate i negu kose

Pored pravilne upotrebe Kerastase proizvoda, postoje neki dodatni saveti koji mogu pomoći u postizanju najboljih rezultata i pružanju optimalne nege kose:

Redovna upotreba proizvoda

Da biste postigli najbolje rezultate, važno je redovno koristiti Kerastase proizvode. To znači da ih treba koristiti u skladu sa preporukama na pakovanju i prilagoditi njihovu upotrebu potrebama vaše kose.

Prilagođavanje proizvoda stanju kose

Ako primetite da se stanje vaše kose menja, na primer, postaje suvlja ili oštećena, važno je prilagoditi proizvode koje koristite kako bi se zadovoljile nove potrebe vaše kose. Možda ćete morati da pređete na hidratantniji šampon ili da dodate masku za kosu u svoju rutinu nege.

Konsultacija sa frizerom

Ako imate bilo kakve nedoumice ili pitanja o upotrebi Kerastase proizvoda ili potrebu za dodatnim savetima za njegu vaše kose, uvek se možete posavetovati sa frizerom ili stručnjakom za negu kose. Oni će vam moći dati personalizovane savete i preporuke kako biste postigli najbolje rezultate.