Prevencijom do lepih i negovanih zuba

lepi i zdravi zubi

Osmeh čini svakog čovek lepšim, naročito ako je negovan i blistav. Da bismo bili ponosni vlasnici takvog osmeha koji sve osvaja, potrebno je o zubima voditi računa konstantno, i to od najranijeg uzrasta. Jednostavno rečeno – prevencija je najvažnija u oralnom zdravlju.

Kada problemi krenu da se javljaju, i to najčešće u vidu karijesa, to je znak da nešto nije kako treba u navikama i higijeni zuba. Zdravlje zuba može uticati i na čitav organizam, tako da zubi ni po planu opšteg zdravlja ne smeju da se zanemare.

Šta vam može pomoći u odabiru stomatologa

Kao što i u domu zdravlja imamo izabrane lekare, tako se lekar može izabrati i ako se odlučite za privatnu praksu. I mnogi upravo nju biraju zbog fleksibilnosti, odnosno zbog toga što se odlasci mogu lakše uklopiti, i to bez vekog velikog čekanja. U tom slučaju traži se stomatolog koji će vas pratiti redovno, ili čak kod koga će preventivno ići cela porodica.

Mnogi se pak stomatolozima obraćaju samo po potrebi, kad zub zaboli. I tada često odlaze ne kod jednog određenog zubara, već kod onog ko je u tom trenutku slobodan i najbliži. Takav pristup ne spada u kontinuiranu brigu o zubima, već u rešavanje akutnih problema. A poenta je da do problema i bolesti zuba ne dođe.

Najbolji stomatolog u Beogradu je onaj koji vam nudi kvalitetne usluge na jednom mestu

Da biste saznali koji je to najbolji stomatolog u Beogradu za vas, u tako velikom gradu sa toliko privatnih stomatoloških ordinacija, potrebno je da se pre svega vodite onom starom izrekom – ko pita ne skita. Dakle, pre svega treba se raspitati i potražiti preporuku od onih čije mišljenje uvažavate i kome verujete.

Naravno, treba se raspitati i o tome koliko je stomatolog stručan i kakvo mu je obrazovanje, da li je eventualno nosilac nekih posebnih zvanja i da li ima neke osvojene nagrade. Nije naodmet ni posetiti ordinaciju da se sami uverite – gde veliku ulogu u prvom utisku ima higijena.

Ukoliko je ordinacija uredna i čista, to nam govori da je stomatolog koji u njoj radi pedantan i da vodi računa. Takođe, kako je često potrebno da se urade i određena snimanja, kao i različit dijapazon usluga, presudno može da bude i to da stomatološka ordinacija sve to i nudi.

Važno je da stomatolog bude u ulozi čuvara vašeg zdravlja

Često je glavni razlog neodlaska stomatologu to što je uglavnom potrebno izdvojiti i ne tako mali novac za neke intervencije. Ipak, pravi stomatolog će u prvom planu imati to da eventualne probleme reši na najbolji način za pacijenta, a ne za svoj džep.

Stomatolozi koji samo žele da vam uzmu što više novca jednostavno nisu dobri stomatolozi. To ne treba mešati sa onim kada je neki stomatolog skuplji od drugih – ta razlika u ceni se u najvećem broju slučajeva odnosi na materijale i tehniku koju stomatolog koristi.

Ukoliko su u pitanju vrhunska aparatura i materijali poslednje generacije, u rukama pouzdanog i profesionalnog stomatologa, možete biti sigurni da su zdravlje vaših zuba i lepota vašeg osmeha zagarantovani.