Zašto je hirurško podizanje kapaka dobra odluka?

hiruško podizanje kapaka

Operacija očnih kapaka je jedna od retkih intervencija kod koje je moguće da se reši ozbiljan medicinski problem, ali se ujedno radi i minimalno invazivna intervencija koja donosi ogromna estetska poboljšanja.

Kada postoji dilema za podizanje kapaka cena nije ono što je presudno kod klijenata već jednostavnost intervencije i njen momentalno dobar efekat, ali da krenemo redom i prvo pokažemo zašto je operativno zatezanje kapaka važno.

Na kapcima se najpre primete sve promene u organizmu

Koža oko očiju je izuzetno tanka i zato se ona prva bora, gubi elastičnost i isteže se pod uticajem gravitacije.

Na to treba dodati i brojna stanja koja se prva odraze na područje oko očiju, a među glavnim su bolest i loš način života. U slučaju da se brzo ne otklone uzroci, na koži će ostati trajne posledice nespavanja, opijanja, uzimanja nikotina, nekih lekova, povećane težine…

Kada su promene u začetku moguće ih je zamaskirati šminkom, smanjiti kremama ili mehaničkim dodacima za podizanje obrva i kapaka, ali se nedostaci sve teže prikrivaju.

Zbog svega toga će ubrzo zatrebati stručan oftalmolog i pregled jer spuštanje kapaka je i medicinski i estetski problem pa je podizanje kapaka najbolje rešenje.

Problemi koji nastaju sa spuštanjem kapaka

Istezanje i spuštanje kapaka dovodi do promene izgleda lica.

Obrve se spuštaju na dole, pogled je umoran, tužan. Na koži oko očiju se jasno vide godine, a vrlo često lice deluje znatno starije nego što je to zaista. Osim toga, mnogo više će se koristiti čeoni deo za podizanje kapaka, a to znači boranje kože i na čelu.

Ni jedna kozmetička intervencija ne može da se ubrizga direktno u kapke niti će da da rezultate kada postoji višak kože pa se među najpopularnijim intervencijama nalazi i blefaroplastika.

Mnogo ozbiljni problem nastaje sa medicinskog aspekta gde je sve teže oku da drži kapak u pravilnom položaju. Opterećen je mišić levator i gubi svoju sposobnost podizanja kapaka i normalnog treptanja.

Ako se ne preduzme ništa organizmu je sve teže da drži oko otvorenim i dolazi do prekrivanja zenice pa vid slabi. Oko će nastaviti da funkcioniše još neko vreme, ali će se očni živci umarati i vid postepeno propadati. Moguće je čak izgubiti vid na ugroženom oku. Zbog svega toga je intervencija uklanjanja viška kože vrlo važna.

Podizanje kapaka cena i drugi detalji

Kada treba da se uradi podizanje kapaka cena je manje važan faktor od stručnosti hirurga i metode kojom proceduru izvodi.

Izuzetno je bitno da hirurg da tačnu procenu koliko kože kapka treba ukloniti. Premalo uklanjanje neće doneti nikakve stvarne efekte, a preveliko je medicinski problem jer oko neće moći da normalno trepće. Oba slučaja vode u korektivne intervencije sa neizvesnim ishodom.

Kada se izvede pravilno podizanje kapaka cena će da obuhvati pripremu, kontrole nakon intervencije i sve konsultacije jer se samo ovako stvaraju uslovi za zadovoljavajući rezultat.

Bilo da imate estetski ili medicinski problem, vreme je da posetite očnog lekara koji će porazgovarati o opcijama i dati najbolje savete kada je u pitanju vaš slučaj. Prepustite se pravim rukama i spasite vid!