Zbog čega je važno da znamo koji je naš tip kože lica

tretman lica

Koža je naš najveći organ, i zahteva veliku pažnju, kako bi bila zdrava i vršila funkciju zbog koje postoji. Njen zadatak je da nas štiti od spoljašnjih uticaja, štetnog UV zračenja i raznih virusa i bakterija. Koža lica je drugačija od kože na ostalim delovima tela, pa iz tog razloga zahteva posebnu negu. Koža svakog čoveka je jedinstvena, pa je potrebno pravilno je negovati kako bi izgledala zategnuto, mladoliko, ali pre svega zdravo.

Da biste svojoj koži pružili potrebnu negu, morate znati kom tipu pripada. Da li je vaša koža normalna, suva, ili je možda masna ili mešovita? Svima nam se nekada desilo da kupimo neki proizvod za negu kože lica, i da nakon par korišćenja uvidimo da nam on uopšte ne odgovara. To ne mora biti skup proizvod, ali svakako ste ostali razočarani. A razočarenje je još veće ako ste za taj proizvod izdvojili pozamašnu sumu novca. Zašto je to tako? Odgovor leži u tipu kože, jednostavno taj proizvod ne odgovara vašem tipu kože.

Tretmani lica za blistavost i svežinu

Postoji 5 različitih tipova kože. Normalna koža je karakteristična po tome što nije ni suva, a ni masna. Boja kože je ujednačena, na njoj nema bubuljica, fleka i nepravilnosti. Ten je sjajan, a pore se gotovo i ne vide. Naravno i ovaj tip kože zahteva pravilnu i redovnu negu. Masna koža lica je sklona bubuljicama, mitiserima i aknama. Pore su uvećane, a sebum se luči pojačano. Piling je u ovom slučaju neizostavan deo vaše rutine u nezi kože. Izbegavajte teške kreme, i umesto njih koristite laganije strukture, koje hidriraju kožu. Jer i masnoj koži je potrebna dobra hidratacija. Nikako ne dirajte bubuljice i mitisere sami, već to prepustite profesionalcima u kozmetičkom salonu. Oni će znati koji tretmani lica su baš za vas, na vama je samo da se opustite i uživate.

Suva koža lica nema elastičnost, pa je takva koža sklona stvaranju bora i linija. Njoj nedostaje prirodna vlažnost, pa je sklona svrabu i perutanju. Za nju su pogodni tretmani lica koji će joj nadoknaditi vodu i masnoću. Osetljiva koža reaguje na sve spoljašnje faktore. Sklona je crvenilu i iritacijama, suva je i gruba. Za ovakav tip kože preporučuje se upotreba proizvoda na bazi prirodnih sastojaka. Kombinovana koža je najčešći tip kože. Kod ovog tipa, obrazi mogu biti suvi a T zona, odnosno čelo, nos i brada masni. Njoj odgovaraju proizvodi na bazi kamilice, zelenog čaja i krastavca.

Higijenski tretman lica

Prvi i osnovni tretman u nezi lica je higijenski tretman. Preporučuje se da jednom mesečno posetite kozmetički salon i odradite ovaj tretman. Naša koža je svakodnevno izložena štetnim uticajima iz spoljašnje sredine poput prašine ili smoga. Higijenskim tretmanom koža se oslobađa izumrlih ćelija, suvišnog sebuma, pa se na taj način vrši čišćenje i hidratacija. Na taj način se pospešuje mikrocirkulacija, pa se povećava i proizvodnja elastina i kolagena. Sve će to uticati da vaša koža postane elastična i čvrsta. Nakon mehaničkog pilinga i masaže, sledi limfna drenaža lica, vrata i dekoltea. Posle dezinfekcije, vrši se aplikovanje maske koja odgovara vašem tipu kože, kako bi se koža umirila i hidrirala nakon odrađenog tretmana.